keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Joulukuussa ollaan


No nyt on sitten joulukuu jo alkanut. Aika lentää. Helmi on jo kohta kolmetoista viikkoa. Hyvin on pikkuinen tänne meille kotiutunut. Uskomattoman paljon energiaa tuollaisella pienellä pennulla on. Onneksi Helmi tykkää leikkiä myös yksinään ja usein omilla leluillaan. Vain harvoin on leikkeihin joutunut jokin väärä tavara.

Olen myös aloittanut leikin ohessa opettamaan Helmille tottelevaisuusliikkeitä. Näyttelykäyttäytymistä ja hoidettavana olemista olemme myös harjoitelleet, sillä Helmi joutuu elämänsä aikana olemaan paljonkin trimmauspöydällä. Villakoirien turkki kun vaatii jatkuvaa huolenpitoa.

Helmiä on helppo kouluttaa sillä se oppii nopeasti. Lisäksi kiinnostus leluihin helpottaa palkkaamista. Helmille myös kehu ja silitys kelpaa palkaksi. Ainoa, joka on haasteellista Helmin kanssa, on sen nopeus. Nopea koira vaatii omistajaltaankin nopeaa regointia, jotta vahvistus ja palkka saadaan ajoitettua oikein.

Jerekin on piristynyt nyt selvästi. Se osallistuu välillä Helmin ja minun leikkeihin ja vaatii myös huomiota. Eilen heittelinkin Jerelle palloa pitkään ja oli mukavaa nähdä Jere niin iloisena. Ilmeisesti Jere on nyt huomannut, että Helmi on tullut jäädäkseen ja kuuluu laumaamme.

Kuvassa on tällä kertaa Helmi ja Reemus. Reemus on suhtautunut todella hienosti Helmiin. Kuvassakin se vaan nukkuu levollisesti, vaikka Helmi istuu melkein sen päällä.
Viikonloppuna on Voittaja2007- näyttely. Täytynee mennä sinne katsastamaan villakoiria ja opettelemaan niiden esittämistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helmi on kyl niin ihq!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nina ja lauma,

jätän kommentin, jotta en aivan salaa vakoile teidän laumanne elämää :)

Oma pentumme on vielä äipän hoivissa sisarustensa kera - se täyttää lauantaina vasta 5 viikkoa. Odottavan aika on todella pitkä. Huomenna menemme poikaa katsomaan, ja sitten tulee pitkä tauko joulureissujen takia. Uuden vuoden jälkeen vasta saamme rääpäleen kotiin.

Kivaa lukea toisen pennun arjesta, ja tietysti myös Jeren ja Reemus-miehenkin. Kerro sitten miten teidän kouluttelut sujuu Helmin kanssa. Muakin jänskättää se miten mahdan pysyä vilkkaan ja oppivaisen perro-pojan kyydissä kasvatuksen kanssa - kumpihan sitten kouluttaa ja kumpaa!?!

Mukavaa joulun odotusta koko laumalle!